Silute terminen kuivaus

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

Silute terminen kuivaus

HUBER Nauhakuivain Silutessa, Liettuassa

Silutessa, Liettuassa on käytössä HUBERin pienin terminen lietteenkuivain. BT 4-malli sopii täydellisesti asiakkaan tarpeisiin, ja käyttövarmuus sekä tulokset ovat olleet hyvät, käynnistyksestä lähtien.

HUBERin suurin nauhakuivain jätevesilietteelle on asennettu Shenzheniin Kiinaan (138 000 t/a) ja pienin Siluteen (3 490 t/a).

Siluten BT 4 mallin tehokas kuivausalue on vain 4 m pitkä ja 2,5 m leveä nauha. Koska nauhakuivaimen rakenne koostuu moduleista, pystyttiin asennus tekemään paikallisen henkilöstön avulla Huberin valvojan avustamana. Kuivain käynnistettiin joulukuussa 2012 ja sen kapasiteetti on 478 kg kuivattua lietettä per tunti, joka vastaa 372 kg haihdutettua vettä per tunti. Kuivaimessa käytetty ilma lämmitetään lämmönvaihtimen avulla, kuumalla (140°C) paineistetulla vedellä. Lämmönlähteenä toimii boileri, joka lämmitetään puhdistamolla syntyneen kaasun avulla.

Koko terminen kuivain, sisältäen myös lisälaitteet, tarvitsee ainoastaan 30 kW kuivattaakseen lietettä, jonka TS on 20% kunnes sen TS-pitoisuus on 90%. Tämä tarkoittaa että energian kulutus on 0,08kW per haihdutettua kg vettä – kunnioitettava arvo tämän kokoiselle laitokselle.

Energiansäästöä saadaan myös, kun otetaan talteen ylimääräinen lämpö. Lämmönvaihdin ottaa talteen poistoilmassa olevan lämmön. Tämä energia lämmittää talon. Lämpöenergia, 83 kW, riittää kattamaan talon lämmitystarpeen koko vuodeksi. Se pieni määrä poistoilmaa, joka jää (4 000 m³/h), puhdistetaan kaksivaiheisessa kemiallisessa pesurissa sekä biosuodattimen avulla.

BT 4 nauhakuivain, kuten myös kaikki muut HUBERIN nauhakuivaimet, toimivat täysin automaattisesti. Kuivausprosessi säätää itseään saatavalla olevan lämmön mukaan. Kuivaimen ohjaus perustuu selkeästi visualisoituun, näytöllä olevaan prosessikaavioon. Laitteen ohjaus on looginen ja siinä on ohjaavia aputekstejä. Laitoksen ohjelmaan on ennakkoon ohjelmoitu asetuksia niin, että yksi klikkaus hiirellä vaihtaa kaikki siihen toimintoon vaikuttavat arvot. Tämän takia laitoksen käyttö on helppoa paikalliselle henkilökunnalle.

Tämä on sellainen HUBER projekti, jossa nähdään että terminen kuivain tulisi olla osa kokonaisratkaisua ja räätälöity vastaamaan asiakkaan tarpeita. Innovatiivinen teknologia yhdistettynä käyttäjäystävälliseen toimintaan ovat tekijöitä, jotka takaavat menestyksen.

Projektitietoja:

  • koko BT 4
  • kuivaimen pituus 7,24 m
  • haihdutettu vesi 372 kg/h
  • maksimi kapasiteetti 478 kg/h
  • kuivaus: syöttö 20%TS, poisto 90% TS
  • Virrantarve: 30 kWh/h
  • Lämmön lähde: Boileri, joka on lämmitetty puhdistamolta tulevan kaasun avulla

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely