RoSF5 Ranskassa

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

RoSF5 Ranskassa

Luotettava hiekankäsittely HUBERin RoSF-hiekankäsittelylaitteilla

Raportti HUBERin toimittamalta pieneltä hiekankäsittelyjärjestelmästä Ranskassa (hiekka-vesi-seos säiliöautoista)

Tämä kunta sijaitsee Etelä Ranskassa Agout-joen rannalla. Alueella on paljon teollisuutta. Suurella teollisuusalueella sijaitsee myös kaupungin jätevedenpuhdistamo. Puhdistamon AVL on 95 000 ja siellä puhdistetaan kaupungin jätevettä sekä teollisuuden jätevesiä. Aikaisemmin siellä ei ollut tyydyttävää käsittelyjärjestelmää puhdistamon hiekalle tai viemärihiekalle. Puhdistamon hiekka kerättiin aikaisemmin betonilaatalle ja se kuivattiin staattisesti itsestään. Kuivatun lopputuotteen laatu oli sellainen että se ei vastannut Ranskan laissa säädettyjä vaatimuksia ja sitä ei saanut viedä kaatopaikalle, joten kaupunki katsoi että on ryhdyttävä toimenpiteisiin.

Marraskuussa 2014 asennettiin HUBERin RoSF5 hiekankäsittelyjärjestelmä tälle puhdistamolle. Tämän projektin haaste oli että laitteet saisivat viedä mahdollisimman vähän tilaa ja kaikki laitteet pitäisi asentaa samalle tasolle/korkeudelle, niin että olemassa olevia rakennuksia ei tarvitse muuttaa.

Esisuunnitelma näytti että paras vaihtoehto tälle pienelle hiekankäsittelylaitokselle Ranskassa olisi HUBERin laitteet. Asiakas valitsi että laitteet asennetaan kapealle käyttämättömälle alueelle puhdistamon omalla pihalla. Raaka-aine pudotetaan betonilaatalle ja kuivataan staattisesti samalla tavalla kuin aikaisemmin, mutta seuraavassa askeleessa kuljetetaan kuivattu raaka-aine pyöräkuormaajalla 2 m³ säiliöön, josta se vaakatasossa olevan ruuvikuljettimen (akselillinen vankka ruuvi) avulla siirretään jatkuvatoimisesti RoSF9 pesurumpuun.

RoSF9 pesurummussa erotetaan hieno aines < 10 mm karkeasta aineksesta > 10 mm pesurummun perforoidun levyn, Ø 10 mm, avulla (Huom! saatavana myös muita reikäkokoja). Hyvin vankka ruuvikuljetin siirtää karkean aineksen säiliöön. Hieno aines pumpataan COANDA RoSF4 hiekanpesuriin yhdessä pesurummussa käytetyn pesuveden kanssa.

Hiekanpesurin erikoisen suunnittelun ansiosta saavutetaan hiekan erotusaste > 95% hiekanjyville, joiden koko on 0,25 mm ja pestyn hiekan hehkutushäviö on pienempi kuin 3%. Hiekankäsittelylaitos on rakennettu puhdistamolle, jotta COANDA hiekanpesurissa voidaan pestä myös puhdistamon hiekanerotuksesta tuleva hiekka. Myös tämä hiekka viedään ensin 2 m³ syöttösäiliöön.

Hiekanpesurin kuiva-ainekapasiteetti on 1tn hiekkaa tunnissa. Nykyään tällä laitoksella käsitellään myös lakaisuhiekkaa ja viemärihiekkaa. Päivittäin käsiteltävä määrä on 10 m³ lakaisuhiekkaa ja 8 m³ viemärihiekkaa.

Yllä kuvattu järjestelmä mahdollistaa kustannustehokkaasti puhdistamohiekan ja viemärihiekan erikokoisten partikkeleiden käsittelyn ja mahdollistaa lopputuotteiden poiston. Pesty hiekka, jossa hehkutushäviö < 3%, voidaan esimerkiksi käyttää täyteaineena maarakennusprojekteissa. Lisäksi voidaan kaatopaikkakustannuksia vähentää, koska poisvietävän materiaalin paino on vähentynyt huomattavasti. Lopputulos on että viemärihiekan, lakaisuhiekan ja puhdistamohiekan käsitteleminen on halvempaa. Samalla pienenee puhdistamon hiekka/kivi-kuormitus huomattavasti ja tämä vähentää ylläpitokustannuksia kun laitteiden kuluminen vähenee.

 

​Käytössä: ROTAMAT® Pesurumpu RoSF9, pienin koko 0,5

 
Erotettu karkea aines

RoSF5-järjestelmä: Faktaa ja numeroita

  • HUBER vastaanottosäiliö RoSF7, kapasiteetti 2 m³
  • ROTAMAT® Pesurumpu RoSF9, koko 0,5
  • COANDA Hiekanpesuri RoSF4, koko 1
  • HUBER karekean aineksen kuljetin RoSF XXL
  • Kapasiteetti: Poistettava pesty hiekka, sora ja kivi 1 tn/h

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely