RoDisc ja RPPS Ruotsissa

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

RoDisc ja RPPS Ruotsissa

Raportti jätevedenpuhdistamolta Smoolannista Ruotsista

Vastarakennettu jätevedenpuhdistamo Smoolannissa korvaa vanhan alimitoitetun puhdistamon. Uusi puhdistamo on rakennettu täyttämään tämän päivän tiukimmatkin vaatimukset. Siksi he ovat valinneet asennettavaksi mekaanisen, levysuodattimilla toteutetun jälkikäsittelyn. Mahdollinen UV-puhdistus voidaan jälkiasentaa, jos sellainen vaaditaan tulevaisuudessa.

Osat, jotka HUBERilla on ollut mahdollisuus toimittaa tiukassa kilpailussa alan muiden toimijoiden kanssa, oli välppä sekä levysuodatin lähtevälle vedelle.

Välpiksi valittiin kaksi HUBER RPPS reikäkorivälppää 2 mm:n rei'illä säiliöihin asennettuina ja jaettuina niin, että niitä voidaan ajaa joko erikseen tai yhdessä.

Jokaisen välpän kapasiteetti on 300 m3, mutta tällä hetkellä laitos ottaa vastaan ainoastaan 200 m3, joten kapasiteettia on jäljellä mahdollisia lisäyksiä varten.

Suhteellisen ainutlaatuista tässä ratkaisussa on se, että jokaisessa seulassa on seulakorin painehuuhteluratkaisu. Huuhtelu tapahtuu 120 barin paineella, mikä varmistaa mahdollisten kerrostumien tehokkaan huuhtelun. Koska monet ravintolat päästävät jätevetensä puhdistamolle, on pelättävissä, että rasva tukkii seulan. Rasva on suurin ongelman aiheuttaja, jos reikäkoko on alle 3 mm. Korkeapainemoduuli varmistaa ilman perinteisesti ja historiallisesti käytettyä lämminvesihuuhtelua, ettei tällaisia ongelmia pääse syntymään.

Välppeen TS-pitoisuus on tällä hetkellä yli 50 %.

Toinen HUBERin toimittama osa on levysuodatin, joka on asennettu jälkisuodatusvaiheeseen. Tiukassa kilpailussa saimme mahdollisuuden toimittaa ratkaisun, joka oli räätälöity puhdistamon tarpeisiin.

HUBERin RoDisc-levysuodattimessa on joitakin ainutlaatuisia yksityiskohtia, jotka todennäköisesti ratkaisivat kisan HUBERin eduksi. Tärkein niistä on sisäinen ylijuoksutusratkaisumme. Sisäisen ylijuoksutuksen ansiosta puhdistamaton vesi ei saastuta huuhteluvettä seulan jälkeen. Yleensä on asennettava isot huuhteluvesisuodattimet, etteivät suuttimet tukkeutuisi. Sisäisen ylijuoksutuksen ansiosta isoja ja kalliita huuhteluvesisuodattimia ei enää tarvitse asentaa.

Huuhtelurampissamme on pikaliittimillä varustetut suuttimet, joiden ansiosta puhdistus ja tarkastus on erittäin helppoa ja nopeaa. Lisäksi huuhteluramppi liikkuu huuhtelun aikana, jolloin tehokas puhdistus tapahtuu isommalla alueella.

Levysuodatin:

Kapasiteetti: Qdim = 100m³/h

Qmax = 360m³/h

Edellytykset: Tulo SS, maks. 40 mg SS/l

Vaatimukset lähtevä, kun 40 mg SS/l è 5-10 mg SS/l

Puhdistuslaitos on nyt käynnistetty ja se toimii suunnitelmien mukaan, ja kaikki Huberin toimittamat koneet ovat täydessä toiminnassa. Puhtaasti rakennuksellisesti puhdistamo ei ole vielä valmis, vaan sitä rakennetaan koko ajan käytön aikana.

rodisc 14 kosta - (12)

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely