Ro1 Bio ja Ro5 Bio Västmanland:ssa Ruotsissa

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

Ro1 Bio ja Ro5 Bio Västmanland:ssa Ruotsissa

Raportti kotitalouksista tulevan murskaimessa murskatun biojätteen esikäsittelystä, jossa erotetaan sopimaton aines ennen mädättämöä biokaasulaitoksessa Västmanland:ssa.

Tälle laitokselle toimitetaan ne paperipussit, joihin Västmanlannin kotitaloudet keräävät orgaanista jätettään. Näihin ruoantähteisiin sekoitetaan myöhemmässä vaiheessa erilaisia ruohoja, jotta saavutetaan optimaalinen lietemassa.

Tähän mädätysprosessiin ei kerätä ainoastaan kotitalouksien biojätettä (ruoan tähteitä) ja nurmiheiniä maanviljelijöiltä, vaan myös ruoantähteitä ja rasvajätettä ravintoloista ja suurkeittiöistä. Prosessista saatu biokaasu käytetään alueen bussien ja autojen polttoaineena. Myös prosessin jäännöstuote, voidaan kierrättää, eli käytetään biolannoitteena pelloilla. Tämä jäännöstuote on sertifioitu ja vastaa Ruotsin lainsäädännön mukaista biolannoitetta. Näin saadaan energian ja kasviravinteiden kiertokulku.

Vuoden 2004 lopussa asennettiin laitokselle HUBERin esikäsittelylaite. Sen osti ja asensi ulkomaalainen biokaasun erikoistunut ”turn-key” yritys.

Ro1 Bio välpän tarkoitus on poistaa muovia ja muuta ei toivottavaa epäorgaanista materiaalia lietemassasta ennen kuin se pumpataan mädättämöön. Tämä aines erotetaan vankkarakenteisella Ro1 Bio välpällä, jonka säleväli on 15 mm. Jotta myös hiekan ja soran määrä mädättämössä saadaan mahdollisimman pieneksi, on Ro1 Bio välpän jälkeen hiekanerotin Ro5 Bio, jossa on sisäänrakennettu hiekanlajitin.

Välppäjäte, joka erotetaan on enimmäkseen muovia, metallia, kiviä ja soraa sekä muuta asiaankuulumatonta materiaalia.

Asennetun laitteiston koko ja tyyppi: Ro1 Bio / 1400 / 15 asennettu ruostumattomasta teräksestä valmistettuun virtauslaatikkoon, joka on edelleen asennettu Ro5 Bio ilmastetun hiekanerottimen päälle. Välpän Ro1 Bio nousuputken halkaisija on 508 mm, koska erotetun välpeen määrä on erittäin suuri.

Ro1 Bio/1400/15 nousuputki sekä välpän käyttölaite

Kuvan yläosassa näkyy hiekanlajitinruuvi, joka on integroitu

Ro5 Bio laitteeseen

Ro1 Bio välpän virtauslaatikko (luukku auki)

Kuva Ro5 Bio laitteen poistopäästä

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely