RPPS Tähti USA:ssa

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

RPPS Tähti USA:ssa

Ensimmäinen RPPS Tähti-välppä, jossa Ø 1,00 mm USA:ssa, jälkiasennettiin suojaamaan olemassa oleva MBR laitetta (ontto-kuitu membraani) puhdistamolla Kunassa, Idaho, USA

Kunan kaupunki sijaitsee aivan Idahon suurimman kaupungin Boisen ulkopuolella. Tämä on tällä hetkellä eniten kasvavia alueita Idahossa, ja alueen asukasmäärä on kolminkertaistunut vuosien 2000 ja 2010 välillä. Alue sijaitsee Kalliovuorten, Rocky Mountains, juurella. Uusi puhdistamo ”North Wastewater Treatment Plant” otettiin käyttöön elokuussa 2009. Kaupunki maksoi 30 miljoonaa dollaria laitoksen krakentamisesta.

Uuden laitoksen maksimikapasiteetti on 13250 m³/vrk. Uusi taloudellinen tilanne USA:ssa on hidastanut väestönkasvua alueella ja virtaamat laitokselle tällä hetkellä on n 4000 m³/vrk.

Kun MBR-laitosta suunniteltiin, valittiin aluksi keskeltä syötettäviä nauhavälppiä ontto-kuitu/MBR-laitteiden suojaamiseksi. Käyttöhenkilöstö huomasi tosin aika nopeasti että aika suuri määrä kuituja tuli välppien läpi. Tällöin myös kalvosuodattimet tukkeutuivat nopeasti. Työaikaa kului entistä enemmän ylläpitotöihin ja sen mukana myös ylläpitotöiden kustannukset. Laitoksen päällikkö otti yhteyttä HUBERiin tammikuussa 2013 keskustellakseen ratkaisusta, jossa käytetään vielä tehokkaammista hienovälpistä ja näin säästää ylläpitotyöajassa ja –kustannuksissa.

Laitoksella oltiin kiinnostuneita virtauslaatikkoon asennetusta välpästä, jonka säleväli olisi 0,5 mm tai 1 mm. Välppä asennettaisiin nauhavälppien jälkeen, jotka sijaitsevat hiekanerotuksen perässä. Mietittiin RoMem 1 mm välppää, joka sopisi nykyiseen virtaamaan. Mutta tarkempien laskelmien jälkeen selvisi, että välpän tulee läpäistä maksimivirtaus 13250 m³/vrk. Kun huomioitiin virtaus ja aika korkea TS-pitoisuus, 500 mg/l, huomattiin että RoMem-välppä olisi liian suuri.. Ongelmaksi syntyi sekä tilantarve että kustannukset.

HUBER ehdotti tässä vaiheessa että valittaisiin uusi HUBER RPPS Tähti-välppää, jonka tilantarve on huomattavasti pienempi ja kustannuksiltaan halvempi. Konsultti tai asiakas/kaupunki ei voinut vierailla RPPS Tähti referenssikohteessa, koska tästä tulisi ensimmäinen asennus USA:han. Mutta koska HUBERilla on hyvä maine tehokkaiden hienovälppien toimittajana suojaamaan MBR-laitoksia ja koska nähtiin tämän välpän hyvät edut, päätettiin jatkaa projektia tällä välpällä. Lisäksi HUBER takasi välpän kaikkia suoritusarvoja ja eteenkin kapasiteettia.

Projektitiedot:

Paikka: Kuna, Idaho, USA

Laitteet: 1 x RPPS Tähti 1600/1 mm, virtauslaatikossa

Kapasiteetti: 552 m°/h

Käyttöönotto: Syys/lokakuu 2014

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely