Q-PRESS New Hampshire:ssa USA:ssa

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

Q-PRESS New Hampshire:ssa USA:ssa

Q-PRESS® - menestyksekkäästä esittelystä messuilla ensimmäiseen projektiin USA:ssa

Syyskuussa 2015 näytettiin uusi HUBER Ruuvikuivain Q-PRESS® uteliaalle yleisölle USA:ssa. Heti Chicagossa olleiden WEFTEC-messujen jälkeen siirrettiin uusi laite New Hampshire osavaltioon ja asennettiin puhdistamolle.

Siellä laite todisti, että se ei ole vaan hyvän näköinen, vaan se pystyi myös saavuttamaan monissa laskelmissa esitettyjä arvoja. FEM-analyysit ja tehdastestit toimivat myös todellisuudessa. Puhdistamolle New Hampshiressa on neljä vuotta sitten asennettu kaksi vanhempaa mallia HUBERin ruuvikuivaimesta ja näin voidaan uusi malli verrata suoraan vanhaan malliin.

Nämä kaksi asennettua RoS3Q-laitetta kuivattavat kukin lietettä 16 m³/h. Flokkauskemikaalin kulutus on 9 kg/tn TS ja kuivatun lietteen kiintoainepitoisuus on 28% TS.

Uusi Q-PRESS-malli on nyt ollut jonkun aikaa käytössä vanhojen laitteiden kanssa.

Uuden laitteen tärkeä ominaisuus on, että seulakorin seulontapinta kuivaimen alkupäässä, on suurempi. Pinta on kaksi kertaa suurempi, kun vanhassa mallissa ja näin on New Hampshire:ssä voitu laitteeseen syöttää 27 m³/h (syötettävän lietteen ka. n 1%) ilman että paine laitteen syöttöputkessa nousee.

Seulakorin läpi tuleva suodos on hyvin kirkas ja se on merkki siitä, että lieteflokki on stabiili ja seulakori puhdistuu hyvin sisäpuolelta. Flokkauskemikaalia, tarvitaan vanhaan malliin verrattuna, 20% vähemmän, mutta silti suodoksessa on hyvin vähän kiinteitä partikkeleita: 120 mg/l, joka vastaa 98,8% erotusastetta.

Q-PRESS Ruuvikuivaimen toinen uusi ominaisuus on seulakorin puhdistus sisäpuolelta, joka nyt uudessa versiossa hoidetaan patentoidun kaavinjärjestelmän avulla. Kaavin on asennettu ruuvin spiraalin ulkoreunaan ja se kaapii seulakoria pystysuunnassa. Tahmeat kiinteät partikkelit siirretään luotettavasti kohti poistoaukkoa eikä puristeta seulan rakoihin. Lisäksi on kaavin muotoiltu niin, että se joustaa eikä seulakorin ja kaapimen väliin synny rakoa, joka voisi aiheuttaa seulakorin tukkeutumista sisäpuolelta.

Seulakorin tehokkuus ei todisteta ainoastaan flokkauskemikaalin kulutuksen alenemana eikä hyvällä suodoksen laadulla vaan myös korin ulkopuoli pysyy hyvin siistinä. RoS3Q-laitteiden seulakorin ulkopuoli puhdistetaan vedellä 30 minuutin välein. Tämä pesuprosessi tarvitsee n 4 m³ pesuvettä 8 tunnin aikana. Samoissa käyttöolosuhteissa tarvitsee uusi Q-PRESS-malli vesipesua 90 minuutin välein ja puristusosan pesu tapahtuu vain joka toisen pesujakson aikana. Päivittäinen pesuveden tarve pienenee näin yhteen (1) m³ ja puristusosaan pääsevä pesuveden määrä on minimoitu.

Lietteen kuivaus jatkuu myös pesujakson aikana. Puristus- ja siirtovoimat ruuvissa säilyvät lähes vakiona. Tämä takaa että kuivaustulos pysyy vakaana eikä lietekakku kastu pesuvedellä.

Lietekakku analyysit kertovat että kuivaustulos on jatkuvasti yli 30% TS ja näin paljon parempi kun ne tulokset, jotka saavutettiin vanhalla mallilla.

Q-PRESS laitteella on monta uutta etua:

  • suurempi vapaa seulontapinta
  • tehokkaampi seulan puhdistus
  • jatkuvatoiminen kuivaus

Kiitos näiden uusien ominaisuuksien on puhdistamo New Hampshiressa saanut:

  • lisääntyneen kapasiteetin
  • säästöä flokkauskemikaaleissa
  • minimoitu pesuveden tarve
  • parantuneen kuivaustuloksen

Q-PRESS® 800.2 asennettu kahden aikaisemmin ostetun RoS3Q 800 viereen

Kirkas suodos valuu seulan läpi

Flokattu liete, suodos ja kuivattu liete

Q-PRESS 800.2 laitteen syöttö

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely