Mussalo

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

Mussalo

HUBER Esikäsittelylaitteet Kotkan Mussalossa

Mussalossa HUBERn EscaMax välpät, WAP/SL välpepesuri, RoSF4 hiekkapesuri ja ROTAMAT Ro3 sakokaivolietteen vastaanottoasemat

Mussalo-1.JPG          Mussalo-3.JPG

Mussalon jätevedenpuhdistamon laajennus ja saneeraus valmistui vuonna 2009. Mussalon jätevedenpuhdistamolla puhdistetaan Kotkan, Anjalankosken alueen, Pyhtään ja Haminan jätevedet.

Mussalon jätevedenpuhdistamo on biologiseen typenpoistoon perustuva hienovälppäyksellä ja esiselkeytyksellä varustettu aktiivilieteprosessi. Jäteveden puhdistusprosessissa on kolme vaihetta; mekaaninen, kemiallinen ja biologinen. Puhdistettu jätevesi johdetaan vesistöön ja jälkiselkeytysaltaan pohjalle laskeutunut biomassa pumpataan lietteen tiivistimeen ja siltä edelleen lietteen kuivaukseen.

Mussalon puhdistamon asukasvastineluku on 220 000 ja se on Suomen neljänneksi suurin. Yli puolet vedestä tulee teollisuudesta.

Puhdistamolle valittiin esikäsittelylaitteiksi HUBERin EscaMax välpät, WAP/SL välpepesuri, RoSF4 hiekkapesuri sekä ROTAMAT® Ro3 sakokaivolietteen vastaanottoasemat.

EscaMax® levynauhavälppiä asennettiin 3 kpl ja jokaisen välpän kapasiteetti on 1750 m³/h. Kahdella välpällä pystytään välppäämään koko jätevesimäärä. Levynauhavälppä koostuu erotinelementeistä, joissa on tietyin välin haravat koko välpän leveydellä nostamaan suurempia kiintoainepartikkeleita. Puhdistus tapahtuu pyörivän harjan ja vesisuihkun avulla. Välpän erotusaste on > 80 % mm. korvapuikot ja hiukset

Samassa rakennuksessa, tulovälppien kanssa, sijaitsevat myös 2 kappaletta ROTAMAT® Ro3 sakokaivolietteen vastaanottoasemaa.

Välppeet tulovälpistä ja sakokaivolietteen vastaanottoasemista siirretään ruuvikuljettimien avulla WAP/SL välpepesurille. Välpepesurin syöttökaukalo ja potkuripumppu muodostavat pesuvyöhykkeen, jossa välppeen sekaan lisätään pesuvettä ja potkuripumppu sekoittaa veden ja välppeen. Pumpun avulla lisääntyy välppeen mekaaninen jännitys ja orgaanisen ja ulosteperäisen aineen erotus saavutetaan. Pesun jälkeen kuljetetaan välpe ruuvin avulla poistoputkeen.

Mussalon puhdistamon heikanerotusaltaista pumpataan hiekka pestäväksi ja kuivatettavaksi HUBER Coanda hiekkapesurilla RoSF4.

Mussaloon asennetut HUBER-laitteet

·         ROTAMAT® Ro3 Sakokaivolietteen vastaanottoasemat

·         EscaMax® levynauhavälpät

·         WAP/SL välpepesuri

·         RoSF4 hiekkapesuri

Mussalo-2.JPG          Mussalo-5.JPG

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely