Lietteenkuivaus Vöyri

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

Lietteenkuivaus Vöyri

Raportti RoS3Q lietteenkuivaimen asennuksesta Vöyrin kunnassa Pohjanmaalla

Asukasmäärä Vöyrissä on n. 6 800.

Tammikuussa 2012 asennettiin vanhan kuivauslaitteiston tilalle RoS3Q 440 ruuvikuivain HUBERilta. Kuivaimen lisäksi toimitimme uudet liete- ja polymeeripumput. Vanha polymeerilaitteisto ja kuivatun lietteen ruuvi jäi käyttöön.

Toimitukseen kuului myös koko lietteenkuivausjärjestelmän automaattinen ohjausjärjestelmä. HUBERin lietteenkuivausjärjestelmien ohjaus kattaa koko kuivausprosessin, kuivaimen, pumput, virtausmittaukset, polymeerin valmistus ja -syöttö sekä kuivatun lietteen kuljetus/siirto.

Näin voidaan taata että kuivaus toimii jatkuvatoimisena myös miehittämättömänä aikana. Kuivaus voidaan käynnistää kellolla tai esim. tiivistetyn lietteen säiliön pinnalla. Kuivaus jatkuu joko asetellun ajan, tietyn määritellyn syötettävän lietemäärän mukaan tai kun pinta tiivistetyn lietteen säiliössä antaa signaalin lopettaa kuivaus. Kuivausjärjestelmä ajaa itsensä alas, ruuvi tyhjentyy ja automaattinen loppupesu huolehtii siitä että laitteeseen ei jää vanhaa lietettä kuivumaan.

Takuuarvoja kuivaukselle annettiin seuraavasti: Kiintoainekapasiteetti 150 kg TS/h, hydraulinen kapasiteetti kun lietteen sakeus 2 % 4,5 m³/h ja 2,5 m³/h kun sakeus 5%, polymeerin kulutus 5,8 g/kgTS ja kuivatun lietteen kuiva-ainepitoisuus > 20% TS.

Laitoksen liete on kalkkistabiloitu ja takuuajojen aikana syötettävä liete oli hyvin sakeaa. Saavutettiin seuraavia tuloksia: Syötettävän lietteen sakeus 7,5 – 10,5 %, hydraulinen kapasiteetti 2,4 m³/h ja kuiva-ainekapasiteetti 220 – 250 kg TS/h. Polymeerin kulutus 5,5 – 7,5 g/kgTS. Kuivatun lietteen kuiva-ainepitoisuus 27-29% TS.

Normaaliajossa tulevan lietteen sakeus on n. 7 % ja lietettä syötetään n. 3,3 m³/h. Polymeeriä käytetään n. 3,5 g/kgTS. Kuivatun lietteen kuiva-ainepitoisuus > 25 % TS.

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely