Lietteenkuivaus Hämeenlinna

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

Lietteenkuivaus Hämeenlinna

ROTAMAT RoS3Q620 Hämeenlinnassa

RoS-3Q-620-2.jpgRoS-3Q-620-1.jpg

Paroisten puhdistamolla tarvittiin uusi lietteenkuivain vanhan laitteen tilalle. Elokuussa 2012 RoS3Q620 ruuvikuivain asennettiin vanhan tilalle, kuivattamaan kemiallis-biologista mädätettyä lietettä. Ruuvikuivain on nyt ollut käytössä 2 kuukautta ja tulokset ovat olleet hyviä.

RoS-3Q-620-3.jpgEnsimmäiset huomiot käynnistyksen yhteydessä laitoksen henkilökunnan puolelta, oli laitteen hiljainen käyntiääni. Koska liete- ja polymeeripumput sijaitsevat alemmassa kerroksessa ja kuivaimen moottorin koko on 2,2kW ja pyörimisnopeus 0,3-1 kierrosta minuutissa on käyntiääniä kuivaustilassa hyvin hiljainen. Kuuluu vaan ”rejektiveden solina poistoputkessa”.

Saavutetut suoritusarvot takuuajoissa oli:

Kuiva-ainekapasiteetti 250 - 300 kgTS/h

Hydraulinen kapasiteetti 8 -12 m³/h (kun tulevan lietteen TS on 3,2%)

Kuivatun lietteen TS 30 -33 %

Polymeerinkulutus 6 - 7 kg/kgTS

Laite on jatkuvatoiminen ja kuivattaa lietettä ympäri vuorokauden. Seulakorin ulkopinta puhdistetaan automaattisesti suihkulistan avulla säädettävin väliajoin. Hämeenlinnassa käytössä oleva jauhemainen Milfloc polymeeri toimii erittäin hyvin ja muodostaa kestäviä lieteflokkeja. Tästä syystä lietettä ei puristu juurikaan seulan läpi ja pesua tarvitaan vain kerran tunnissa 120s ajan.

Toimitukseen kuului myös ohjauskaappi kuivaimelle, joka liitettiin laitosautomaatioon. Muut kuivaukseen käytettävät laitteet, pumput virtausmittarit ja polymeerilaitteisto jäivät käyttöön, vain kuivain vaihdettiin.

Käyttöhenkilökunta on ollut tyytyväinen laitteen toimintaan.

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely