Jäteveden puhdistus ja kierrätys VR:n konepajalla

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

Jäteveden puhdistus ja kierrätys VR:n konepajalla

VR Pieksämäen konepaja

VR:llä on useita konepajoja ympäri Suomen. Pieksämäen konepajalla huolletaan pääasiassa rahtivaunuja. Asiakkaan toiveena oli saada vaunujen pesuvesijärjestelmälle käsittely, niin että vettä voitaisiin kierrättää.

Käsiteltävän veden määrä on maksimissaan 240 m³/d. Pesuaineina käytetään sekä emäksisiä pesuaineita että happopesua mutta myös öljyä liuottavia pesuaineita. Veden pH voi vaihdella 2-12 välillä mutta on useimmiten neutraali. Rasvaa ja öljyä on maksimissaan 230 kg/d ja kiintoainetta 450 kg/d, josta 350 kg on malmia.

Junavaunujen pesuhalli

Asiakas päätti ostaa HUBERilta ratkaisun jäteveden puhdistukseen ja kierrätykseen.

Vaunujen pesuvesi esikäsitellään ROTAMAT® Ro5 kompaktilla esikäsittelylaitteella. Laite koostuu Ro2 seulavälpästä, jonka säleväli on 1 mm ja 7,4m pitkästä hiekanerotusaltaasta. Hiekanerotusaltaan pohjalla on vaakaruuvi, joka kuljettaa hiekan altaan toiseen päähän ja sieltä hiekka nostetaan pois ja kuivataan vinoruuvin avulla. Esikäsittelylaite on asennettu kellarikerrokseen ja välppeen- ja hiekanpoistoruuvit nostavat jätteet säiliöihin maanpinnan yläpuolelle.

Välpe- ja hiekkasäiliöt

ROTAMAT Seulavälppä Ro2

Esikäsitelty jätevesi johdetaan HUBER DAF flotaatiolaitteeseen. Laite on varustettu putkiflokkulaattorilla, jossa veteen lisätään kemikaaleja. Flotaatiolla erotetaan rasva ja öljy erilliseen säiliöön. Kirkas puhdistettu vesi käytetään uudelleen vaunujen pesuun.

Putkiflokkulaattori, jossa lisätään kemikaaleja ennen flotaatiota

Flotaatiolaite

Flotaatiosta tuleva kirkas kierrätettävä pesuvesi

Flotaatiolaitteessa jäljelle jäänyt kiintoaine laskeutuu laitteen pohjalle ja tähän kiintoaineeseen lisätään muuta kemiallista jätevesilietettä laitokselta ja sitten liete kuivataan ROTAMAT® RoS3Q 280 lietteenkuivaimella. Koska liete sisältää paljon malmia on kuivaustulos erittäin hyvä n 50%TS.

ROTAMAT RoS3Q 280 lietteenkuivain

Kuivattu liete, TS n 50%

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely