Hiekkasuodatus - Hiekkasuodatin

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

Hiekkasuodatus - Hiekkasuodatin

Hiekkasuodatus / Syväpetisuodatus

Jätevedenpuhdistamoilta poistettavan veden laatuvaatimukset nousevat koko ajan. Kunnallisten ja teollisuuden puhdistamoiden vastaavat henkilöt, joutuvat väistämättä lisäämään uuden vaiheen puhdistusprosessiin jotta pudistusvaatimukset toteutuvat. Hiekkasuodatin on ratkaisu moniin sovellutuksiin puhdistusvaatimusten vastaamiseen.

CONTIFLOW® Hiekkasuodatin toimii niin että virtaus suuntautuu ylöspäin ja suodatuspeti on jatkuvasti puhdistettu. Tämän ansiosta pysäytyksiä vastavirtahuuhteluita varten ei tarvita. Syöttö tapahtuu suodattimen yläpäässä ja vesi virtaa alaspäin syöttöputken ja paineilmanostimen väliin jäävän aukon kautta. Syöttö hiekkapetiin tapahtuu säteittän olevien jakajalistojen avulla, joiden alapuoli on avoin. Kun syötettävä vesi virtaa ylöspäin liikkuvan hiekkapedin läpi, jää kiintoaine suodatushiekkaan. Kirkas vesi poistuu hiekkasuodattimen yläpäässä ylivuotoreunan yli.

Hiekka ja siihen kerääntynyt lika liikkuu alaspäin ja imetään paineilmaputkeen, joka sijaitsee heikkapedin keskellä. Hiekka nostetaan paineilmaputken yläpäähän mistä se tippuu pesurin läpi. Pieni määrä pesuvettä virtaa ylöspäin pesurin läpi ja se puhdistaa pois lietettä hiekasta samalla kun se sallii painavamman karkeamman hiekan putoamisen pesurin läpi. Kun rejektiveden poistoreuna asetetaan hieman alemmas kuin suodoksen ylivuotoreuna taataan vakaa pesuvesivirtaus.

Rejektin jatkuva poisto on lähellä hiekkasuodattimen reunaa, jotta se voi poistua painovoiman avulla.

Yleisesti käytetty hiekkapedin korkeus unnallisissa sovelluksissa on 1 m (2 m forforin poistoon / typenpoistoon). Laitteen koosta riippuen on suodattimen säiliö valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai betonista.

CONTIFLOW® hiekkasuodatin on ratkaisu ulosvirtauksen vaatimusten täyttämiseen monenlaisissa sovelluksissa.

Tyypillisiä hiekkasuodatin-sovelluksia:

  • Tertiäärinen hiekkasuodatus jälkiselkeytyksen jälkeen
  • Fosforin poisto saostussuodatuksen avulla
  • Levänpoisto
  • Juomaveden käsittely
  • Prosessiveden käsittely
  • Teollisuusveden käsittely
  • Ravinteiden osittainen poisto
  • Prosessivesien käsittely, esim käänteisosmoosin esivaihe tai jäähdytysvesien käsittely

Klikkaa valikkoa vasemmalla niin voit lukea enemmän tuotteistamme!

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely