Esikäsittely Tampere

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

Esikäsittely Tampere

Tampere Viinikanlahden jätevedenpuhdistamon esikäsittelyn saneeraus.

Tampereella Viinikanlahden jätevedenpuhdistamolla haluttiin päivittää karkeavälppäämö vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. 3 kpl vanhoja tankovälppiä 15 mm sälevälillä ja kuljetinruuvi sekä hydraulinen välpepuristin olivat elinkaarensa lopulla, samaten myös hiekanpesuri. Projekti lähti liikkeelle kesällä 2013.

Päädyttiin uusimaan karkeavälppäyksen seuraavilla laitteilla

3 kpl Escamax levynauhavälppää 5000x1752x8, max virtaama 1500 l/s per välppä

1 kpl vesikouru, välppeensiirtokapasiteetti 6 m3/h.

1 kpl WAP/SL koko 6 Välppeenpesuri, kapasiteetti 6 m3/h välpettä

Lisäksi uusittiin karkeavälppäämössä oleva hiekanpesuri.

1 kpl Coanda RoSF4 koko 3 Hiekanpesuri, kapasiteetti 25 l/s

Levynauhavälpät pudottavat märän välppeen vesikourulle, joka kuljettaa välppeen veden avulla alakerrassa olevalle välppeenpesurille. Kun välppeenpesuri haluttiin alakertaan, olisi välppeen siirtäminen sinne muilla keinoin kuin vesikourulla, ollut melkein mahdotonta. Matkalla on monta mutkaa ja korkeuseroa. Vesikourun pituus on 8 m välppien alla, jonka jälkeen loppuvesikouru on tehty putkella välppeen pesurille saakka. Välppeenpesuri siirtää pestyn ja kuivaksi puristetun välppeen välpelavalle.

Esikäsittelylaitteet asennettiin kevättalvella 2014. Laitteet ovat varustettu omilla ohjauskeskuksilla, ohjauslogiikkana on käytetty Siemensin S7-1200 sarjan logiikkayksiköita, KTP-sarjan kosketusnäyttöjä sekä väyläohjattuja Sinamics-sarjan taajuusmuuttajia. Yhteys laitosautomaatioon on toteutettu Profibus-väylällä.

Escamax levynauhavälpän erotustehokkuus 8 mm reikäkoolla on osoittautunut riittäväksi, hiekan erotuksen jälkeiset 3 mm sälevälillä varustetut porrasvälpät ovat jääneet melkein toimettomiksi. Välppeen siirto vesikourulla on osoittautunut luotettavaksi. Hiekanpesuri pesee laitokselle tulevan hiekan hyvin.

Syksyllä 2014 heräsi toive jakaa välpepesurin välpe tasaisemmin välpelavalle. Tähän ratkaisuksi osoittautui 2 kpl Ro8t kuljetinruuveja.Ensimmäinen ruuvi siirtää välppeen välpepesurin poistoputkesta ja toinen kuljetinruuvi jakaa välppeen välpelavalle.

Kuljetinruuveilla on erityinen lavantyhjennys sekvenssi, joka takaa sen ettei välpettä tule lattialle, kun välpelava tyhjennetään. Lavan tyhjentäminen kestää noin 1,5 h. Lavantyhjennys-sekvenssin vuoksi, välppeen siirtoa vesikourun avulla välppeenpesurille sekä välppeen pesua ei tarvitse pysäyttää lavan tyhjennyksen ajaksi.

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely