HUBER Ro5 Rukalla

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

HUBER Ro5 Rukalla

Kompakti esikäsittelylaite Ro5 Rukalla

Rukan uusi jätevedenpuhdistamo käynnistettiin lokakuussa 2016. Se on Suomen ensimmäinen MBBR-prosessia (Moving Bed Biofilm Reactor) käyttävä puhdistamo.

Rukan uuden puhdistamon asukasvastineluku on 14 000, haaste on kuitenkin se, että virtaus vaihtelee huimasti hiljaisena aikana ja sesonkiaikana. Lokakuussa 2016 virtaus oli 200-400 m³/d ja joulun aikaan sekä koulujen hiihtolomien aikana 2017 jopa 1400-1500 m³/d.

Rukan uudelle puhdistamolle valittiin esikäsittelylaitteiksi HUBERin Kompaktilaite Ro5. Tässä esikäsittelylaitteessa on yhdistetty välppäys, ilmastettu hiekanerotus, hiekanpumppaus sekä rasvanerotus. Kompaktilaitteita on 2 kappaletta, ja niissä on ROTAMAT® Reikäkorivälppä RPPS, jossa rei’itys on 3mm.

Välppien poistoaukkojen alle on asennettu kuljetusruuvi, joka kuljettaa välppeet HUBER WAP/SL välpepesurille. Hätätapauksessa voidaan välpepesuri ohittaa ja kääntää kuljetussuunta, jolloin välpe kulkeutuu ruuvin toiseen päähän ja tippuu säkkisukkaan.

Hiekka pumpataan Kompaktilaitteen Ro5 hiekanerotusaltaista Coanda hiekkapesurille RoSF4.

Sesonkivaihtelut aiheuttavat haasteita myös esikäsittelylle. Välpät voidaan ohjata perinteisesti pinnankorkeuden mukaan, mutta hiekanpoistossa voidaan perinteisillä menetelmillä päästä tilanteeseen, jossa hiekanerotusallas on tyhjä, kun virtaukset ovat pienet. Siksi syöttövirtaus mitataan virtausmittauksella ja hiekanpoistotoiminto käynnistyy virtausmäärän mukaan. Lisäksi on hiekanerotuksen ilmastus räätälöity, niin että huomioidaan virtauksen suuruus eikä lietettä laskeudu hiekanpoistoruuvin päälle, alhaisilla virtauksilla.

Jätevedenkäsittelyn vaiheet ovat tasausaltaat, esikäsittelylaitteet, esiselkeytys, biologinen käsittely kantoaineprosessilla ja flotaatioselkeytys. Liete sakeutetaan painovoimaisesti ja kuivataan HUBER Q-PRESS 620 ruuvikuivaimella.

Rukalle asnnetut HUBER-laitteet

  • Kompaktilaite Ro5, reikäkorivälpällä RPPS
  • Välppeen kuljetusruuvi Ro8t
  • WAP/SL välpepesuri
  • RoSF4 hiekkapesuri
  • Q-PRESS 620 lietteenkuivain

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely