Esikäsittely Hämeenlinna

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

Esikäsittely Hämeenlinna

Esikäsittelylaitteet Hämeenlinnan / Paroisten puhdistamolla

Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy päätti kesällä 2007 investoida uuteen moderniin esikäsittelyyn Paroisten jätevedenpuhdistamolla. Päätettiin asentaa kolme kappaletta EscaMax levynauhavälppää (EscaMax 4000x752x6), jossa seula muodostuu reiittetyistä levyistä, jotka ovat kiinnitetty toisiinsa ja muodostavat nauhan, joka pyörii ylhäällä ja alhaalla olevien akseleiden ympäri.

Huber EscaMax välppä ei vahingoidu kivistä tai sorasta. Reiittetty levynauha muodostuu rei’itetyistä levyistä ja tasaisin välein on levyihin kiinnitetty ns. harava, joka nostaa suurempia kappaleita, kuten esim. virvoitusjuomapulloja tai puukappaleita.

EscaMax välpän takapuolella, poistoaukon yläpuolella on harja, joka pyörii vastapäivään ja tämä harja pitää reikälevyt tehokkaasti puhtaina. Puhdistus tehostetaan edelleen suihkulistan avulla, joka huuhtelee levynauhaa säädettävin väliajoin.

EscaMax välppien taakse on asennettu WAP/SL välpepesuri (koko 2). Kun välpät ovat käyneet muutaman kerran, täytetään välpepesuri vedellä ja sitten käynnistyy pesukaukalon potkuripumppu. Potkuripumpun avulla rikotaan ruoantähteet murusiksi, ulosteperäinen aines erotetaan paperista ja muut orgaaniset aineet sekä ulosteperäiset aineet huuhdotaan pois ja ne jatkavat prosessin seuraaviin puhdistusvaiheisiin. Jäljelle jäävä välpe kuivataan ja puristetaan tehokkaasti. Koko välppeenkäsittely hoidetaan automaattisesti suljetussa järjestelmässä. Kaikki välpe pestään ja kuivataan.

EscaMax välpällä on korkea erotusaste. Brittiläinen sitoutumaton laitos ThompsonRPM / ChesterLe Street STP (National Screen Evaluation Facility) on testannut EscaMax välpän ja heidän raporttinsa mukaan EscaMax välpän erotusaste on keskimäärin 72% 6 mm rei’ityksellä. (ThompsonRPM-testi suoritettiin Escama välpällä lokakuussa 2003). Vastaava luku porrasvälpälle, jossa 5 mm säleväli oli ainoastaan 35% (tämä ThompsonRPM-testi suoritettiin tammikuusta maaliskuuhun 1999).

EscaMax välppä erottaa paljon kuituja ja hiuksia. Tämä on huomattu myös Hämeenlinnassa, koska yhtään korvatikkua ei ole enää löytynyt välppien jälkeen. Paroisten puhdistamon avl on n 55 000 ja maks syöttövirtaus puhdistamolle on n 60 000 m³/d kun keskimääräinen syöttö on n 20 000 m³/d. Puhdistamolle tulee jätevesiä suurehkolta pesulalta, ja välpät erottavat hyvin siltä tulevat tekstiilikuidut.

Puhdistamolla on yllämainitut 3 kpl EscaMax välppää, HPCC-akselillinen ruuvikuljetin, 1 kpl Huber WAP/SL välpepesuri. Lisäksi esikäsittelyssä on Huber Coanda RoSF 4 hiekanpesuri, joka pesee hiekasta orgaanisen aineen pois ja pestyn hiekan hehkutushäviön takuuarvo on < 3%.

Esikäsittelyrakennuksessa on myös Huber Ro3 sakokaivolietteen vastaanottoasema, jossa Ro 1 780/6 hienovälppä sisäänrakennetulla välppeenpesurille.

Esikäsittely käynnistettiin loppuvuodesta 2007.

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely