EscaMax, WAP/SL ja RoSF4 Tallinna

Ajankohtaista Yritys Tuotteet Esitteet Huolto Sovellukset Prosessikaaviot Yhteystiedot Henkilöstö Tietosuoja- ja yksityisyydensuojan periaatteet
header_bottom

Yhteystiedot

Hydropress HUBER AB
Suomen sivuliike

Hankasuontie 9

00390 Helsinki


icon.tel  0207 120 620
icon.fax  0207 120 625

 

icon.mail  info@huber.fi

Ruotsi

www.hubersverige.se

Norja

www.huber.no

Viro

www.huber.ee

Liettua

www.huber.lt

EscaMax, WAP/SL ja RoSF4 Tallinna

Tallinn-4.jpg

Tallinn-1.jpg

Tallinnan Veden jätevedenpuhdistamo, Paljassaaren jvp sijaitsee kauniilla niemellä Tallinnan keskustan läheisyydessä. Jäteveden mekaaninen käsittely alkoi Tallinnassa 1980. Neljä vuotta myöhemmin ryhdyttiin jätevettä käsittelemään myös kemiallisesti ja 1993 käynnistettiin biologinen käsittely. Tällä hetkellä biologinen käsittelykapasiteetti on 350 000 m³/d.

Vuosina 2010 ja 2011 on Tallinnassa uudistettu esikäsittely ja rakennettu biologinen suodatin. Näiden uusien investointien avulla voidaan taata että puhdistamon puhdistuskapasiteetti vastaa kansallisia ja kansainvälisiä standardeja.

Esikäsittelylaitteiden hankinnassa Tallinna Vesi valitsi HUBER SE:n laitteita. Vuonna 2010 toimitettiin Tallinnaan 3 isoa EscaMax levynauhavälppää, pituus 6m ja leveys 2m. Levynauhavälpät purkavat välppeet ns. vesikouruun. Vesikouru on puoliputken-mallinen kouru välppien takana ja siinä siirretään välppeet huuhteluveden avulla jatkokäsittelyyn. Huuhteluvetenä voidaan käyttää välpättyä jätevettä.

Välppeen pesureiksi valittiin HUBER WAP/SL-mallinen pesuri, jonka pesukaukalossa on erillinen impelleri, joka pyörittelee välppeet pesuvedessä. Näin saadaan orgaaninen aines hyvin erotettua paperista ja muusta jätteestä.

Edelleen vuonna 2011 on Tallinnan Vedelle toimitettu 3 EscaMax välppää lisää sekä toinen vesikouru. Toisen vesikourun pituus on 15 m ja toisen 30 m. Niiden avulla välppeet siirretään esikäsittelyrakennuksen toiseen päähän ja edelleen kerrosta alemmaksi välppeenpesureille. Vesikouru on hyvin joustava ja energiatehokas tapa siirtää välpettä.

Tässä samassa esikäsittelylaitteiden hankinnassa uusittiin myös hiekankäsittely ja siihen Huber on toimittanut 3 kpl COANDA RoSF4 koko 3 hiekanpesureita. COANDA ilmiön ansiosta voimme taata että erotusaste on yli 95% hiekanjyville, joiden koko on 0,2-0,25 mm ja hehkutushäviö pestyssä hiekassa on < 3%.

Tallinn-3.jpg

Tallinn-2.jpg

© Copyright - Hydropress HUBER AB – Ympäristötekniikka – Jätevedenkäsittely